opc_loader
Fox Racing Shox

Fox Racing Shox

 

FOX RACING SHOX

Cyclelogics is officieel dealer en service center van FOX RACING SHOX. Uiteraard kunt u bij de Cyclelogics webshop al uw Fox voorvorken en dempers online kopen. U kunt bij ons tevens terecht voor kundig advies. Daarnaast zij wij officieel gecertificeerd service center en verzorgen wij graag het onderhoud aan uw Fox voorvork of demper. U kunt hiervoor een afspraak maken in onze workshop te Landgraaf. Ook is het mogelijk uw Fox voorvork of demper naar ons toe te sturen. Na de onderhoudsbeurt zullen wij uw voorvork of demper dan kosteloos terugsturen.

Geschiedenis FOX RACING SHOX

Al meer dan 30 jaar is FOX RACING SHOX de marktleider in het ontwerp en de ontwikkeling van high performance schokdempers en race suspensie voor snowmobiles, motors, ATV’s, UTV’s, off-road auto’s, trucks en natuurlijk voor de mountainbike!

 

Vanaf het moment dat Bob Fox in 1974 startte met zijn productlijn in de Motorcross is FOX RACING SHOX een groot succesverhaal. In elke sport waar Fox onderdelen voor heeft ontwikkelt behalen coureurs en rijders podiumplaatsen.

 

Fox onderscheidt zich dan ook doordat het technical developement team het hele jaar nauw samenwerkt met de atleten om de best mogelijke resultaten te bereiken. Dit wordt gedaan door uitgebreide onderzoeken en tests te doen in de praktijk. Zo blijft FOX RACING SHOCKS altijd een stap voor in de concurrentie.

 

Met een FOX voorvork of demper ben je zeker van de beste kwaliteit die op de markt te verkrijgen is!

 

FOX RACING SHOX MTB PATENTS

De vele gepatenteerde FOX RACING SHOCKS  technologische ontwikkelingen maken FOX RACING SHOX uniek in zijn soort.

  • FIT: Fox Isolated Technology

Door een volledig afgesloten dempersysteem in plaats van hun traditionele 'open-bath', waarin de olie zich onder een vacuüm bevindt, voorkomt Fox het optreden van zogenaamde olie cavitatie. Dat is het ontstaan van luchtbellen in de olie door werveling. Hierdoor ontstaat een nog mooiere dempingscurve, waarin geen cavitatie-effecten (lucht is samendrukbaar, olie niét) meer te zien zijn. Doordat de afgesloten demper ook kleiner is en derhalve minder olie hoeft te bevatten, spaart Fox gewicht.

  • Kashima Coat

De goude kleur van de befaamde Fox Kashima coating vertaald zich in de onderscheidende prestaties. Deze ultrasmooth coating zorgt voor een extreme geleiding en duurzaamheid.

  • Boost Valve

De gepatenteerde Boost Valve technologie van Fox heeft een hoop voordelen en zorgt voor de extreme flow tijdens het rijden. Deze technologie is wat Fox groot maakt en heeft de schokabsorberende eigenschappen van een downhill rig maar dan met XC trapeffeciëntie.  

  • Adaptive Logic

Adaptic Logic voorziet een groter aantal Propedal (Fox instelsysteem) tuning options en zorgt voor een groter effect van de Boost Valve. Met één draai aan de swith stel je je voorvork af van de stijfste vorm van Propedal (Climb mode) naar de gewenste openstand, of voor het echte downhill werk naar Descend Mode.

  • Terralogic

Met een Fox terralogic vork heb je geen zorgen meer of je de vork niet stijf genoeg of te stijf staat ingesteld. Deze technologie regelt namelijk zelf de stijfheid tijdens het rijden, de vork past zich automatisch realtime aan aan de omstandigheden. Als het terrain ruig en bumpy wordt de vork minder stijf en zorgt deze voor een goede schokabsorbering. Op meer begaanbare wegen en op de weg wordt de vork vanzelf weer stijver voor optimal trapfficiëntie.

  •  Remote Lockout

Met de remote lockout kunt u uw vork of demper instellen zonder je handen van het stuur te houden. Voor de Lockout swith is een samenwerking met Shimano aangegaan. Het design is volledig afgestemd voor optimale ergonomische omstandigheden.